Hoe je kunt ontspullen

Meedoen aan hoe je kunt ontspullen?

We zijn allemaal zo langzamerhand weer uit onze winterslaap gekomen. Zeker nu de Siberische kou ons land heeft verlaten komen we meer buiten en gaan we gaandeweg ontdekken dat ons huis ook nodig eens wat frisse lucht kan gebruiken.

We gaan schoonmaken, zien de stof door de lucht dwarrelen nu de zon weer vaker schijnt. Dan willen we gaan schoonmaken en opruimen.
En dan eerst opruimen voordat je schoonmaakt. Als je goed hebt opgeruimd kost het schoonmaken je veel minder tijd.

Het voorjaar is heel geschikt om eens grondig op te ruimen. Dat betekent ook dat je spullen tegenkomt waar je misschien niets meer aan hebt, die je niet meer gebruikt of die je ooit zo leuk vond maar verder niets meer mee doet. Een dvd die je nooit meer bekijkt, een sieraad die je ooit kreeg maar nooit meer draagt. Of een kledingstuk wat al jaren in je kast hangt. We hebben allemaal wel dingen in huis die geen toegevoegde waarde meer hebben. Spullen die geen waarde meer hebben maar die je altijd hebt bewaard.

Overzicht

Grondig opruimen kan ervoor zorgen dat je leven overzichtelijker wordt. Door flink op te ruimen weet je weer wat je bezit en waar het ligt.
En weten wat je in huis hebt maakt je weer bewust van het overschot aan spullen. Ik ben alleen een voorstander van ontspullen in de zin van dingen wegdoen die niets meer toevoegen. En dan kan het best zijn dat je nog heel veel spullen overhoudt, maar daar is wat mij betreft niets mis mee.

Zolang je je niet ergert, je niet druk maakt en blij bent met je leefomgeving en de spullen die daarbij horen  is er niets aan de hand. Wat ik wel vind is dat er genoeg ruimte moet zijn voor je spullen. Van overvolle kasten of uitpuilende lades die niet meer dicht gaan wordt niemand blij.
Het gaat er vooral om dat je de “ruis” weghaalt. Ruis in je huis kan ervoor zorgen dat je je continue stoort.
Spullen kosten energie, je moet ze opruimen, schoonhouden, onderhouden of soms zelfs repareren terwijl je er eigenlijk helemaal niet meer blij mee bent.
Of je spullen staan verstopt achter kastdeurtjes en liggen daar jaren in de vergetelheid.

Stap voor stap ontspullen

Wil je gaan voor het grondige opruimen en ontspullen? Doe het dan geleidelijk. In één dag je huis ontspullen is onmogelijk.
Ontspullen is een proces en er komt nogal wat bij kijken. Als je het goed doet krijg je geen spijt van dingen wegdoen. En er zijn inmiddels zoveel mogelijkheden; je kunt je spullen aan een ander geven die er wel blij mee is, je kunt het aan goede doelen schenken. Je spullen een tweede leven kunnen geven stemt vaker tevreden dan het zomaar weggooien in een vuilniszak.

Lijkt dat ontspullen je wel wat? Dan kun je meedoen aan:

“Opruimen doe je zo”

opruimen-doe-je-zo

Op de Landelijke Loslaatdag, 24 maart aanstaande in de bibliotheek van Hoogvliet start ik met een tweedelige interactieve workshop “Opruimen doe je zo”.
Ik laat je zien hierin zien hoe leuk het kan zijn om te ontspullen en welke stappen er nodig zijn.
Je kunt gelijk aan de slag. Doe je mee? Schrijf  je in door een e-mail te sturen naar tara@hart4organizing.nl

“De Ontspullen 10-daagse”

Wil je op een laagdrempelige manier ervaren hoe het is om te ontspullen en het onder de knie krijgen?
Doe dan mee aan de Ontspullen 10-daagse, die in april online komt.

Hou mijn Facebookpagina in de gaten, dan blijf je op de hoogte

Op ieder moment dat het jou uitkomt om je huis 10 dagen lang te ontspullen.
Het levert je zo en zo op dat heel wat spullen je huis voorgoed gaan verlaten.
Mooi meegenomen, toch? Zie ik je daar?

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.