Wat doet een budgetcoach?

Budgetcoach

De allereerste vraag die je te binnen schiet als je het woord budgetcoaching leest is meestal: Wat is het eigenlijk, wat doet een budgetcoach dan?

Vaak wordt gedacht dat budgetcoaching alleen is bedoeld voor mensen die kampen met financiele problemen en een laag inkomen. Onzin,
een budgetcoach helpt iedereen die financiele rust wil, en dus ook mensen die behoefte hebben om alles gewoon eens goed op een rij te krijgen.
En geloof me, zelfs rijke mensen hebben schulden; een valkuil bij hogere inkomens is rijkelijk je geld uitgeven. En mensen met lagere inkomens hebben niet altijd schulden.

Daarnaast is er de aanname dat hulp vragen aan een budgetcoach iets is om je voor te schamen. Want dan denkt de buitenwereld dat je in de problemen zit. Welnee, het is juist heel verstandig om een budgetcoach in te schakelen als je graag inzicht en overzicht wilt.
Televisieprogramma’s dragen bij aan deze aannames, je zult nooit mensen met een riant inkomen zien in programma’s als “Uitstel van Executie” of “Een dubbeltje op zijn kant”.

Wat wel een feit is; steeds meer mensen in Nederland raken het overzicht kwijt over hun financien en/of hebben een achterstallige administratie (bron Nibud 2018). Financiële zorgen of onduidelijkheden over je financiën kan zorgen voor een hoop stress (met alle gevolgen van dien).

Wat doet een budgetcoach?

Dus wat kan ik voor jou doen?

Allereerst is het van belang om samen te kijken naar je huidige situatie.
Wat zijn je vaste lasten? Wat is je bestedingspatroon? Kun je misschien nog bezuinigen of sparen?

De volgende stap is kijken naar de toekomst.
Gaan er nog veranderingen plaatsvinden? Heb je misschien recht op toeslagen die je eerst niet had? Of andersom?
Zijn er nog schulden of afbetalingsregelingen? Dan worden die ook in kaart gebracht en meegenomen in een budgetplan.
In een budgetplan wordt jouw situatie helder en duidelijk omschreven, zodat je weet waar je staat, nu en in de toekomst.

Budgetplan

Om alles helder te krijgen is dus een goed budgetplan noodzakelijk.
Maar daarnaast is het voeren van een heldere administratie minstens zo belangrijk. Omdat administreren niet voor iedereen een peuleschil is, kan het zomaar zo zijn dat in de loop der tijd (jaren) het bijhouden van de administratie erbij in is geschoten.

Een budgetcoach helpt en adviseert dus bij het opstellen van een budgetplan (maand- en jaaroverzicht) én bij het overzichtelijk maken en ordenen van je administratie. Een goed werkend administratiesysteem zal zeker bijdragen aan meer financiele rust en zekerheid.
De controle hebben over je financiën en over je administratie zorgt voor minder stress, minder gepieker, minder chaos en vooral voor heel veel rust.

Ben jij al lange tijd aan het worstelen om je financiën op een rijtje te krijgen?

En wil jij weten wat ik voor jou kan doen?
Laat dan weten dat je geïnteresseerd bent (via e-mail (tara@hart4organizing.nl), je belt mij 06 3655 8657 of je vult het contactformulier  in op mijn website.

Aan een eerste gesprek zitten geen verplichtingen vast, het enige wat je hoeft te doen is mij vragen stellen en dan kijken we verder.

Dus wil je eens om de tafel in een vrijblijvend gesprek? Stuur dan een mailtje naar tara@hart4organizing.nl.
Uiteraard  behandel ik jou gegevens met respect voor jouw privacy, ik ben lid van de NBPO (beroepsvereninging) en heb mij daaraan te houden.

ps. Wil je tips ontvangen over opruimen, administratie en budgetteren? Je kunt je HIER inschrijven.