6 tips om te ont-rommelen

We hebben allemaal wel de drang om ons huis goed op te ruimen, maar vaak lijkt het zo’n ontmoedigende taak.
Ben je een rommelkont? Dan is het lastig om orde te scheppen!

En waar begin je? Hoe blijf je gemotiveerd? Geen zorgen, om jouw een klein zetje te geven krijg je van mij tips om de rommel aan te pakken, so let’s go!!

1. Begin met een doel voor ogen 🎯

Voordat je begint met opruimen, bedenk waarom je dit wilt doen. Wil je meer ruimte om te relaxen? Wil je je huis gastvrijer maken voor vrienden en familie?
Of misschien wil je gewoon je innerlijke zen herontdekken?
Door jezelf een duidelijk doel te stellen, blijf je gemotiveerd en gefocust op het eindresultaat.

2. Verdeel en heers 📦

Rome werd niet in één dag gebouwd, en jouw rommelige huis wordt ook niet in één keer opgeruimd. Kies een kamer, een hoek of zelfs gewoon een plank om mee te beginnen.
Werk in kleine stappen, zodat je niet overweldigd raakt. Zet een timer voor bijvoorbeeld 15 minuten en focus je volledig op die ruimte. Geloof me, die timer kan wonderen verrichten.

3. Maak keuzes en wees eerlijk met jezelf 🤔

Opruimen draait niet alleen om het verplaatsen van spullen van de ene plek naar de andere. Het gaat om keuzes maken. Vraag jezelf af of je een item echt nodig hebt of dat het gewoon stof verzamelt.
Als je iets al maanden niet hebt gebruikt, is de kans groot dat je het kunt doneren of weggooien. Wees eerlijk met jezelf, en je zult zien dat opruimen een stuk eenvoudiger wordt.

4. Organiseer en label 🗂️

Een opgeruimde ruimte behouden is net zo belangrijk als opruimen zelf. Zorg ervoor dat alles een vaste plek heeft en label dozen en bakken om het terugvinden te vergemakkelijken.
Organisatie maakt het veel waarschijnlijker dat je de rommelvrije levensstijl behoudt die je nastreeft. (NB. Organiseren kun je leren😉)

5. Beloon jezelf 🎁

Opruimen kan hard werken zijn, dus beloon jezelf na elke opruimsessie. Het kan iets kleins zijn, zoals een kopje thee, een stukje chocolade of zelfs een aflevering van je favoriete serie.
Het belangrijkste is dat je jezelf erkent voor je inspanningen en gemotiveerd blijft om door te gaan.

6. Blijf consistent 🔄

Het is verleidelijk om terug te vallen in oude gewoontes, maar blijf consistent, zodat je rommel niet de kans krijgt om terug te keren.
Het kost even tijd om een nieuwe gewoonte te vormen, maar zodra je gewend bent aan een opgeruimd huis, wil je nooit meer terug!

Dus daar heb je het, lieve rommelkonten! Met de juiste focus, doelen en een vleugje doorzettingsvermogen, kun je dat opgeruimde huis bereiken waar je altijd al van gedroomd hebt.
Het begint allemaal met die eerste stap, dus handen uit de mouwen en ga ervoor. Je zult versteld staan van wat je kunt bereiken!

Veel succes met opruimen, en onthoud, je bent niet alleen in deze strijd tegen de rommel! 🌟

Wil je eens een keertje sparren met mij? Dan geef ik je tips en tricks om het opruimen soepel te laten verlopen.

Boek HIER een gratis inspiratiesessie!