Zeven tips om geld te besparen

Geld besparen met de feestdagen?

Maak nu alvast een financieel plan voor de komende decembermaand. Niet enkel voor de uitgaven aan cadeau’s maar ook voor de (extra) boodschappen.

Om de maand financieel door te komen is het fijn als je zeker weet dat je binnen je budget blijft.

Daarom zijn hier alvast wat tips om te zorgen dat je niet al teveel stress krijgt van je financiën.

Tip 1
Als je kerst viert met anderen bij jou thuis, vraag dan of iedereen iets te eten wil meenemen. Jij zorgt bijvoorbeeld voor (een gedeelte van) het hoofdgerecht en de anderen voor de bijgerechten zoals voorgerecht en toetjes. En vraag of of iedereen zijn favoriete wijn zelf meeneemt.

Tip 2
Met de decembermaand in zicht liggen de winkels nu al vol met Sinterklaas- en Kerstspullen. De aanbiedingen en folders vliegen je om de oren. Probeer de verleiding te weerstaan om (te) veel te kopen. Als blijkt dat je met de Kerstdagen nog pepernoten eet heb je er waarschijnlijk teveel gekocht. Het verdient ook aandacht om juist nu speelgoed te schenken aan een goed doel, zodat het terecht komt bij kinderen die er blij mee zijn.

Tip 3
Je hoeft niet persé mee te doen met nieuwe trends en stijlen. De kerstboom-ballen en versiering die je nu hebt zijn nog even leuk als vorig jaar, je hebt ze niet voor niets toen aangeschaft.

Tip 4
Wat voor deze periode geldt (en altijd als je geld wilt besparen): ga niet naar de supermarkt als je trek hebt. De kans is dan groot dat je meer eten koopt dan je werkelijk nodig hebt. Ga dus niet vlak voor het avondeten nog even supermarkt-shoppen.
Wil je meer weten over de produkten in de supermarkt? Journalist, columnist en programmamaker Teun van de Keuken heeft een boek geschreven wat inzicht geeft over de etenswaren in de supermarkt. Het boek is nu overal te koop en heet De supermarktsurvivalgids.

Tip 5
Heb je die nieuwe winterjas echt nu nodig? Juist na de feestdagen gaan veel winkels de wintercollectie (sterk) afprijzen. Dat geldt ook voor speelgoed en andere zaken. Kies bewust wat je nu al of misschien toch later pas koopt, het kan jou een hoop geld en ook teleurstelling besparen.
Het loont zelfs de moeite om cadeau’s voor volgend jaar alvast in huis te halen, mits je ze goed verstopt houdt tot volgend jaar.

Tip 6
Ben je iemand van de lekkere trek? Neem dan als je gaat winkelen wat te eten, een tussendoortje en een flesje drinken mee. Je bent dan ook minder snel geneigd ergens in de stad te gaan eten en drinken, ook dat kost je meer geld. Ga je met de auto naar het stadscentrum om te winkelen?
Zoek met de ANWB Onderweg app uit waar je het goedkoopst kunt parkeren. Met deze app kun je ook kijken waar bij jou in de omgeving de benzineprijzen het laagst zijn. Handig toch, hè, die ANWB.

Tip 7
In sommige winkels zijn producten duurder dan online. Even googlen en je hebt het zo gevonden.
Ben je zo en zo al een online-shopper? Zoek dan uit waar de producten het goedkoopst zijn. Dit kun je bijvoorbeeld doen op vergelijkingssites zoals Kieskeurig.nl; je typt wat je zoekt en je wordt verwezen naar de goedkoopste aanbieder.

Geld besparen gedurende het gehele komende jaar?

Budgetcoaching

Vind je het lastig om de balans te houden in je inkomsten en uitgaven?
Wil je het nieuwe jaar beginnen met goed inzicht en overzicht wat betreft je financiën en administratie?
En heb je een onoverzichtelijke administratie of ben je op zoek naar een administratie-systeem wat bij jou past?
Neem dan contact op met mij zodat we er dan samen naar kunnen kijken.

Ik kom graag bij je langs voor een oriënterend gesprek.

Stuur me een e-mail: tara@hart4organizing.nl

Of bel mij: 06 36 55 86 57

Ik wens je een hele gezellige decembermaand

Tara