De Opruimacademie

Ik val gelijk met de deur in huis: in januari start ik met de Opruimacademie, een online dienst waarvan ik zeker weet dat het nodig is. Waarom ik dat denk? Simpel, er is behoefte aan. Ook in mijn werk als vrijwilliger hoor ik steeds meer om me heen dat er veel wordt gezocht naar online trainingen, cursussen en info om zelf mee aan de slag te gaan.

Hoewel ik met hart en ziel mijn vak uitoefen zie ik ook wel dat er heel erg veel online te vinden is over opruimen. Dat is fijn, maar het kan ook te veel zijn, verwarrend zijn. Voor een chaoot kan dat al lastig zijn, ook voor niet-chaoten trouwens. En als je al geen chaoot bent dan word je het wel want je ziet door de bomen het bos niet meer.  Dit laatste is misschien een beetje overdreven maar “teveel” bevordert ook niet bepaalt je rust. Net als teveel spullen ook niet je rust bevorderen.

De meeste vragen die worden gesteld zijn bij zoektermen op internet beginnen met: hoe, waarom, waar, welke, wat, wanneer en wie.

Wat is opruimen?
Hoe begin ik met opruimen?
Hoe ruim ik snel op?
Waarom lukt het mij niet om op te ruimen?
Waarom is opruimen zo moeilijk?
Waarom is opruimen zo belangrijk?
Wanneer kan ik het beste mijn kind leren opruimen?
Waar begin ik met opruimen?
Wat moet ik opruimen en wat bewaren?
Hoe ruim ik op voor een verhuizing?
Hoe ruim ik efficiënt op?
Wie helpt mij opruimen?
Is opruimen gezond?

En ga zo maar door!

Als professional kan ik zeggen dat er veel aandacht wordt besteed aan opruimen omdat we het toch zijn gaan zien als een belangrijk onderdeel van ons leven. Het aantal organizers groeit gestaag en zijn ook harder nodig dan ooit. Opruimen maakt gelukkig, daar zijn velen het al mee eens. Wie opruimt heeft minder last van stress; stress is vaak een trigger om te willen opruimen.

Omdat we nu eenmaal in een consumptiemaatschappij leven en we zijn beland in de fase van “altijd druk en alles perfectionistisch en vooral heel veel spullen hebben” lijkt het erg naar uit te zien dat we nu juist verlost willen zijn van onze spullen. We kunnen het er niet meer bijhebben. Naast een drukke baan, een druk gezin en een druk sociaal leven is het niet echt fijn thuis komen in een “huis vol spullen”.

Zoals Brigitte Kaandorp zegt: “De spullen rukken op!”

Maar hoe krijgen we het voor elkaar om die rust en ruimte te krijgen waar we zo naar verlangen?

In de enige echte
Opruimacademie

die injanuari online komt.

Want opruimen met een opruimcoach kan namelijk ook online.
Goed nieuws hè?

In de Academie vind je alles onder 1 dak. Niet alleen over opruimen. Ook over administratie, budgetteren, financiën, time-management (in gewoon Nederlands: je beschikbare tijd goed verdelen) en natuurlijk over ons huishouden.

Lees er hier meer over

Blijf hier op de hoogte van de officiële opening !!

Natuurlijk kun je nog altijd een beroep op me doen bij jou thuis.
Hoe dat in zijn werk gaat lees je HIER.

Fijne dag,

Ken je nog iemand voor wie deze informatie interessant is? Stuur het dan door of deel het op social media.

Hartelijke groet,