Hoe ga je om met chaos in huis en hoofd?

Worstel jij met chaos in je huis en je hoofd?

Ongeveer eenderde van de Nederlanders worstelt met chaos in hun huis en hoofd.
Dat betekent dat zij een gebrek aan ruimte, rust en overzicht ervaren.
Zij willen graag opgeruimd leven, maar weten niet waar te beginnen, vinden het lastig daad bij woord te voegen en slagen er niet in om een opruim-routine op te bouwen. Daarbij is het lastig om om de motivatie voor het opruimen te behouden omdat zij te weinig profijt ondervinden van hun opruimacties.

Herken jij dit?
Als je niet persé met “opruim-genen” geboren bent wordt het knap lastig om van een rommelig huis een opgeruimd huis te maken.
We hebben in feite nooit geleerd hoe je moet opruimen. Misschien heeft je moeder weleens geroepen: “Ruim je kamer op!”, maar als puber zat je daar al helemaal niet op te wachten. Misschien wordt jij wel gehinderd door bepaalde overtuigingen zoals: “Eens een chaoot, altijd een chaoot” of “Dit gaat me toch nooit lukken, ik geef het op”. Of je bent perfectionistisch en je vindt het nooit opgeruimd genoeg.

Problemen bij opruimen

Wanneer je hoofd al weken, maanden of jaren overloopt van de chaos in huis en je maakt nog steeds geen vorderingen, dan kun je al snel de motivatie verliezen om door te gaan. Maar ondertussen loop je hopeloos achter met het opruimen van je huis. Je raakt als het ware in een impasse en loopt tegen allerlei problemen aan die je niet een-twee-drie zo snel kunt oplossen. En hoe meer je tegen problemen aanloopt, hoe moeilijker het wordt om echt stappen te zetten en resultaat te behalen. Tijd speelt ook een rol. Misschien vragen andere dingen veel van je aandacht en kun je daarom niet toekomen aan het opruimen van je huis.

Leven met chaos

In welke mate je ook in chaos leeft en je de behoefte voelt op te ruimen; de eerste stappen zetten zijn vaak het moeilijkst.
Want waar begin je met opruimen en hoe pak je het aan?
Leven met chaos in huis zorgt ook voor chaos in je hoofd. Altijd maar piekeren kost veel energie. En als je dan toch stappen zet, maar je ziet geen effect, dan wordt het moeilijk jezelf te herpakken.

In de Masterclass “Grip op de chaos” reik ik jou een waardevolle methode aan waarmee je stap voor stap steeds iets verder komt met het opruimen van je huis en je hoofd. Zonder dat je de lat hoog hoeft te leggen om vooruitgang te boeken. In je eigen tempo en onder het motto: Het gaat er niet om hoelang je erover doet, maar dát je het doet!

Spreekt dit je aan en ben je bereid jezelf een kans te geven om een opgeruimd leven te leiden? Geen chaos en rommel meer. In plaats daarvan een overzichtelijk en geordend huis waar je van kunt genieten in plaats van dat het je kopzorgen geeft?

Meld je dan HIER aan voor de online Masterclass “Grip op de chaos” op maandag 27 juli van 20.00-21.30 uur.

Zie ik je daar?

 

 

 

 

Ben ja al lid van de Facebookcommunity “Opruimen met een frisse blik”?

Je vindt er waardevolle tips en tricks voor het opruimen en organiseren
van je spullen en papieren. Join the club!!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.