Hoe ga je om met chaos in huis en hoofd?

Worstel jij met chaos in je huis en je hoofd?

Ongeveer eenderde van de Nederlanders worstelt met chaos in hun huis en hoofd.
Dat betekent dat zij een gebrek aan ruimte, rust en overzicht ervaren.
Zij willen graag opgeruimd leven, maar weten niet waar te beginnen, vinden het lastig daad bij woord te voegen en slagen er niet in om een opruim-routine op te bouwen. Daarbij is het lastig om om de motivatie voor het opruimen te behouden omdat zij te weinig profijt ondervinden van hun opruimacties.

Herken jij dit?
Als je niet persé met “opruim-genen” geboren bent wordt het knap lastig om van een rommelig huis een opgeruimd huis te maken.
We hebben in feite nooit geleerd hoe je moet opruimen. Misschien heeft je moeder weleens geroepen: “Ruim je kamer op!”, maar als puber zat je daar al helemaal niet op te wachten. Misschien wordt jij wel gehinderd door bepaalde overtuigingen zoals: “Eens een chaoot, altijd een chaoot” of “Dit gaat me toch nooit lukken, ik geef het op”. Of je bent perfectionistisch en je vindt het nooit opgeruimd genoeg.

Problemen bij opruimen

Wanneer je hoofd al weken, maanden of jaren overloopt van de chaos in huis en je maakt nog steeds geen vorderingen, dan kun je al snel de motivatie verliezen om door te gaan. Maar ondertussen loop je hopeloos achter met het opruimen van je huis. Je raakt als het ware in een impasse en loopt tegen allerlei problemen aan die je niet een-twee-drie zo snel kunt oplossen. En hoe meer je tegen problemen aanloopt, hoe moeilijker het wordt om echt stappen te zetten en resultaat te behalen. Tijd speelt ook een rol. Misschien vragen andere dingen veel van je aandacht en kun je daarom niet toekomen aan het opruimen van je huis.

Leven met chaos

In welke mate je ook in chaos leeft en je de behoefte voelt op te ruimen; de eerste stappen zetten zijn vaak het moeilijkst.
Want waar begin je met opruimen en hoe pak je het aan?
Leven met chaos in huis zorgt ook voor chaos in je hoofd. Altijd maar piekeren kost veel energie. En als je dan toch stappen zet, maar je ziet geen effect, dan wordt het moeilijk jezelf te herpakken.

Ben je bereid jezelf een kans te geven om een opgeruimd leven te leiden? Geen chaos en rommel meer. In plaats daarvan een overzichtelijk en geordend huis waar je van kunt genieten in plaats van dat het je kopzorgen geeft?

Maak een goed begin en doe mee met de Ontspullen Challenge Next Level.
Deze is van 18 t/m 22 april en vindt plaats in de Facebookgroep “Opruimen met een frisse blik” waarin ik dagelijks live aanwezig ben ter inspiratie en ondersteuning.

Je gaat niet alleen ontspullen,  ik neem je ondertussen mee in het hele opruimproces.

Aan het einde van de challenge geef ik een gratis workshop waarin ik je de handvatten aanreik voor een opruimplan voor jou huis.

Hoe gaaf is dat?

Zie ik je daar? Aanmelden kan hier: Ja ik doe mee

PS. Komt de week van 18 t/m 22 april je niet uit? Schrijf je dan toch in.
Je ontvangt alle dagen een motiverende mail en je krijgt een gratis werkboek zodat je na de challenge op eigen kracht verder kunt gaan met ontspullen.

 

 

 

 

Ben ja al lid van de Facebookcommunity “Opruimen met een frisse blik”?

Je vindt er waardevolle tips en tricks voor het opruimen en organiseren
van je spullen en papieren. Join the club!!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.